Pagina's

7 - 9 juli - Fietsen - 'Net over de grens', van Zevenaar-Herwen naar Enschede

Op de valreep nog een verslag van het super gezellige fietsweekend afgelopen hartje zomer, voordat we elkaar gaan treffen aankomend (Huisjes) weekend in de Kempen.


Vrijdag aan het eind van de middag verzamelden we ons op de camping De Boschhof te Herwen.
Het is een kleinschalige rustige 45+ camping onder aan de Polderdijk.
Peter kwam van station Zevenaar aangefietst en had als eerste een plekje onder de fruitbomen naast de boerderij. Anderen hadden een mooie start gemaakt vanaf station Wageningen. Tot laat in de avond kwam de laatste aangefietst. Mark volgde ons het weekend met zijn eigen vervoer van camping naar camping.





Gert was zijn tentstokken vergeten en kroop bij onder getekende in de tent. De volgende ochtend kreeg Paul nog een spoedcursus bandplakken van de ervaren Rutger.


We vertrokken na de ingelaste bandplakcursus richting Duitsland vlak over de grens, Elten, om daar Kaffee mit Küchen bij de bakker te halen. Na de pauze klommen we de Eltenerberg op en reden in Oostelijk richting naar Netterden, Dinsperlo en in noordelijke richting naar Burlo. In Burlo namen we een pitstop bij Klosterpforte en deden boodschappen bij K&K-markt.


We hoefden daarna nog maar een klein stukje te fietsen naar de natuurcamping over een oud spoordijkje in de richting van Winterswijk. Op en om de grens zijn allerlei leuke kleine fietspaden waarbij Nederland en Duitsland gebruik maken van elkaars routes. Mark had al een plekje gereserveerd op Boerderijcamping 't Diekshoes, gelegen in het streekje Kotten, waar wij een kampement van maakten.


De volgende ochtend werden we uitgezwaaid door Jeroen en Mark en vertrokken bij tijds om onze fietstocht in noordelijke richting voort te zetten naar Ratum, de grens over naar Zwillbrocker Venn waar wederom koffie met koek bij een visclub Angelparadies Zwillbrock hebben gehaald. Na een klein stukje Duitsland zijn we richting Enschede station gereden via Buurserheide, natuurgebied Rutbeek alwaar de routenummers waren veranderd en we rondjes reden, via de Grolschbrouwerij in Boekelo/Usselo, een pitstop bij Theetuin De Oale Zessprong.


Na de korte ecologische break vlak buiten Enschede, fietsten we de laatste kilometers. Het was ff wat zoeken op een nieuw industrieterrein, alwaar we de route snel vervolgden naar het station. Pauls band heeft het tot het station volgehouden, de fietsgoden waren hem goed gezind. In de tweede helft van de middag fietsten Gert en Harko door naar een camping in de heuvels van Losser (hadden er een dag aangeplakt en door in de richting van Coevorden), de anderen stapten op de trein huiswaarts.
We hebben het weekend aardig wat kilometers in de benen zitten (7, 80 en 65 km) en hebben geboft met super mooie weer.