Pagina's

LoveSwim - 5 augustus, onderdeel EuroPride Amsterdam 2016



Op 5 augustus aanstaande wordt de LoveSwim georganiseerd in de Amstel, als onderdeel van de EuroPride te Amsterdam (23 juli tot en met 7 augustus). Op 6 augustus is de Canal Parade. De buitensportactiviteit is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, als deelnemer of als supporter. We hebben de activiteit op onze kalender staan sinds 2015.
Het jaar 2015 was boven verwachting zeer succesvol en uitgeroepen door wethouder Eric van der Burg tot het meest vernieuwende onderdeel. LoveSwim hoopt dit jaar weer op een grote deelname!


De afstanden zijn tussen de 250 en 1500 meter, dus voor iedereen wat. Maar er is ook een Fun-triatlon, om individueel dan wel in estafette vorm (2 of 3 m/v, elk een onderdeel) te doen. Het is een 'wedstrijd' georganiseerd door Gay Swim Amsterdam in samenwerking met Dutch Gay and Lesbian Athletics, (afgekort GSA en DGLA). Lees hierover de website www.loveswim.nl.


Voor meer informatie om een beeld te vormen, klik dan op fotoserie dan wel op MVS Gaystation en Facebook.

De startlocatie is bij Roeivereniging Berlagebrug (op loopafstand van het Amstelstation), waar je je kunt omkleden, douchen, kleding veilig kan opslaan en op het terras kan zitten, genietend van een prachtig uitzicht op Amsterdam en avondzon, heerlijke muziek en sportieve relaxte lui. Met andere woorden een uitstekende plek om in de stemming te komen voor de Europride. Het vindt plaats tussen 16.30 en 21.30.

Wie gaan ermee? Harko heeft zich in ieder geval al aangemeld voor de 1500m, wie volgt? Geef je op via de website van Loveswim of vraag informatie op hallo@loveswim.nl (de organisatie Stacey, Jos of Dia) of via de gayoutdoornl@gmail (Harko of Jeroen).