Pagina's

Winterkamperen in de Eiffel, sorry, Twente, 6 - 8 februari 2015

"Als Mozes niet naar de berg komt, dan maar de berg naar Mozes" was de reden om het jaar met kamperen te starten in het Hof van Twente. Voor het weekend waren er diverse aanmeldingen van een heel weekend, een dag tot alleen een nacht. Hiervoor hebben we de locatie veranderd in een meer bereikbaar oord, namelijk het kunstenaars stedeke Diepenheim. Harko heeft hier zijn tuin aangeboden om de tenten in op te zetten en gebruik te maken van zijn faciliteiten van La Ferraille. En warempel, in de sneeuw met zon en vorst!




We hebben 2 lange afstand wandelingen gemaakt van de  Havezateroute (LAW 12) langs landgoederen en wateren. Zaterdags, na afscheid genomen te hebben van Agnes, zijn we in oostelijke richting gelopen naar Delden, traject 4. We hebben mooi weer gehad, de gehele dag zon. Voor de lunch zijn we gaan schuilen tegen de wind onder een overkapping van een zen-massage-boerderij. We hebben de route ingekort tot 20 kilometer en zijn langs het Twenthe kanaal via een Deldens restaurant met taart, naar het station van aldaar gelopen. Hier hebben we afscheid genomen van Helen, zij ging richting Enschede en wij (Frits, Arnold, Harko en Arnolds hond) vertrokken naar Goor. Vandaar hadden we de bus kunnen nemen maar de heren dachten toch nog een klein stukje te lopen, 7 kilometer retour, naar het boshuisje, alwaar het houtkacheltje al rookte...



Zondags zijn we in de richting van het noorden gelopen, traject nummer 5 tot en met Markelo. Halverwege bij de Viersprong en in Markelo hebben we een klein rustmoment in gebouwd.


Vanaf Markelo zijn we van de route afgeweken om thuis te komen en zijn naar het oosten afgebogen. Via de Herikerberg door afwisselend Twents landschap richting het zuiden retour naar De Heerlijckheid Diepenheim. Via de tuinen van kasteel Diepenheim en een paar mooie bospaden kwamen we weer aan op de plek waar we 7 uur eerder vertrokken waren. Wat de afstand van die dag was kunnen we ons niet meer herinneren, maar we waren stuk; een stevige wandeling. Moe en voldaan kwamen Rutger, Jeroen, Frits en Harko bij het huisje aan. Na nog een kleine versnapering ging een ieder weer huiswaarts.