Pagina's

Winterkamperen in Stoumont (België), 5 t/m 7 februari 2016

Vrijdagmiddag worden we warm verwelkomd op station Breda om te gaan winterkamperen op een rustieke camping in Stoumont, in de driehoek Remouchamps-Spa-Stavelot. Na 3 uur rijden komen we aan, met een korte koffie stop in een café in een oud Nederlands-Belgisch grensgebouw. Annemarie van Camping Chalet Weekend aan de Lienne, verwelkomt ons hartelijk. Als oude bekenden van elkaar herinnert zij enkele namen van GONL leden en verhalen van eerdere bezoeken, terwijl we al een aantal jaren haar niet meer hadden bezocht. De open haard lonkt om na onze intrek bij haar een biertje te gaan drinken en te gaan brainstormen over de tochten.




In de buurt hebben we na aankomst gegeten bij een restaurant-B&B Porte de la Lienne en aansluitend op de camping één van de favoriete lokale biertjes uitgeprobeerd. Op advies van Annemarie zijn we in een hut getrokken; vanwege de natte winter adviseert ze niet te gaan tenten. Het terrein is een moeras vanwege de natte winter. Voor ons 3 man gezelschap was de very basic hut prima. De volgende ochtend hebben we in overleg Annemarie en de daar aanwezige kaarten onze route nader bepaald.



We hebben 2 mooie lange dagtochten rond de 20 kilometer gepland; de eerste in oostelijke richting door het gebergte van Chession en stroomopwaarts van de Lienne en de andere in westelijke richting door Stoumont en langs Chateau de Xhierfômont. De 2e tocht werd uiteindelijk nog een  zwerftocht omdat we halverwege besloten anders terug te wandelen. We kwamen thuis op natuurlijke richtpunten, aanwijzingen lokale bewoners en google-maps. De zon zagen we bij het naderen van ons eindpunt ondergaan.



Na twee zeer mooie lange wandelingen en op zaterdagavond een bezoek aan de nieuwe campingsauna, sloten we het weekend voldaan af met een heerlijke maaltijd van Annemarie en een biertje voordat we richting station Breda vertrokken. In Stoumont is ook het idee ontstaan wat vaker een GONL-weekend in het buitenland te organiseren.