Pagina's

Rolder huisjeweekend 25 - 27 november 2016

Het is dit maal een keer weer gelukt! Alles wees erop dat het een mooi weekend zou worden en het is uitgekomen: het was een feest, zelfs met een muzikale omlijsting en een uitgebreide groep. We waren met 9 man sterk, een huis midden in de mooie winterse herfstige Rolder bossen, vlakbij de heide en hunebedden en aan de rand van een rivier bedding en vennen. En, last but not least, voorzien van zelfs twee houtkachels. De weersomstandigheden waren zeer goed om de Drentse Aa regio te ontdekken.




Vrijdagavond tegen zevenen hadden de eersten zich al verzameld rond de eettafel bij de houtkachel. Na een stevige pastamaaltijd en aankomst van de twee laatste buitensporters, werden de bedden verdeeld. De ruimtes hadden iets weg van een rovershol dan wel scheepsruim. Een bed kon je bereiken met een klimtouw. De 2 tweepersoonsbedden waren snel vergeven. Maar het heeft de pret niet mogen drukken. Boerderij Kamps is een knus en ruim huis, zeker passend bij ons als stoere buitensporters.


Na een goede nachtrust werden we verrast door de prachtige vorstige en mistige bossen en weiden. Op de bomen en struiken lagen pareltjes van ijs en de spinnenwebben waren van helder glinsterend glas. De dag kon al niet meer stuk bij het zien bij dit natuurverschijnsel. Rond 10.30, na een stevig ontbijt, gingen we van huis uit aan de wandel.


De wandeling ging richting het noorden, langs vennen, het Looner Diep, houtwallen, Kampsheide, landbouwvelden, over eschen, het Ballooërveld en uiteindelijk de schaapskooi van Balloo, een tocht van 18 kilometer. Voor de buitensporters met blessures en andere klachten, was er een kortere tocht van 7 kilometer uitgezet. We trokken gelijk op en vlak na de Kamper hunebedden scheidden onze wegen.




In the meantime ging Saskia aan de slag met haar verse zalm uit Yerseke. De keuken moest geprepareerd worden om alles overzichtelijk neer te leggen en voor te bereiden. De mannen werden aan het werk gezet om te snijden en te schillen. De zalm in kruitnotendeeg en vulling was tongstrelend en er bleef geen restje over.


De speksteenkachel hebben we aan de praat gekregen en verzorgde na 2 uur flink stoken een heerlijke warmte. Gedurende het natafelen hebben we het jaarprogramma van 2017 in elkaar gezet met een mooie variatie aan activiteiten en locaties. De nostalgische avontuurlijke dia's van Frits op de toppen van de Franse Alpen waren prachtig. Aansluitend nog een paar oude wandelingen gezien met Frits, Rutger en oud leden van 25 jaar terug. En afsluitend nog een paar mooie Noorse tochten. Tussendoor en op de achtergrond werd er nog accordeon muziek ten gehore gebracht en met enige drank op kwam de stemming er goed in. Een oud lid trachtte zijn carrière nog een leuke draai te geven door een paaldansact te verzorgen. Al met al een prima sfeertje.



De volgende ochtend bij het ontbijt liet Menno nog een geweldige kwaliteit zien: de gehele groep voorzag hij van gebakken ei met spek. Hij heeft de proef door staan van enkele leden en hebben hem aanvaard als nieuwe vriend van GONL. De plannen werden gemaakt voor de volgende tocht. We namen afscheid van Peter en Menno, Peter stond op het punt voor vertrek maandagochtend voor een fietstocht door Cuba. Gelijk heeft ie!

 

Na een korte rit naar het noorden, Oudemolen, starten we onze wandeltocht richting Siepelveen, tussen Zeegse en Schipborg en een stukje noordelijker waar aantrekkelijke horeca lag volgens Rutger. De groep splitste zich halverwege vanwege reeds eerder beschreven gebreken. Wederom zijn er 2 prachtige tochten gemaakt van rond de 18 en 7 km.




Na nog een kop thee en een biertje gedronken te hebben bij de speksteen kachel ging een ieder tevreden naar huis. Het was een mooie afsluiting van het jaar en inspirerende start voor 2017.