Pagina's

Winterkamperen 11-12 februari in Otterlo


Oorspronkelijk was het de bedoeling naar kampeerterrein De Klashorst te gaan in Diffelen, achter Ommen. Maar omdat de eigenaren van dat terrein zelf op vakantie wilden en wij maar met een klein select groepje waren, viel de keuze op Beek en Hei, in Otterlo op de Veluwe. Zaterdag troffen Harko, Frits en Helen elkaar in de Boshut, één van de twee 'luxe' hutten op het terrein. Er lag nog wat sneeuw die de avond daarvoor was gevallen. Daardoor was het toch een beetje winters. 




Wij hadden besloten in een hutje te gaan, maar op het terrein stond een groepje jongens met tentjes. Gelukkig deinst de jonge generatie nog niet terug voor het èchte werk!


Nadat we thee, een paar biertjes, een stukje brie en lekkere pasta op hadden, zaten we gezellig na te tafelen bij de warme kachel. Buiten begon het opnieuw te sneeuwen. 
De volgende ochtend lag er een mooie dikke laag sneeuw. Had ik nu toch mijn tentje maar opgezet. 


Nadat we de hut hadden opgeruimd, begonnen we aan een mooie rondwandeling van zo'n 15 km uit het gidsje 'Wandelen over de onbekende Veluwe' van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Het was een prachtige sfeer, met de sneeuw in de bomen en op de hei. Na een paar kilometer liepen we tegen het hek van het Nationaal Park de Hoge Veluwe aan. Volgens de beschrijving zouden we rechtdoor moeten, maar dat ging dus niet. We liepen dus maar een stuk langs het hek op. Dat bleek uiteindelijk toch niet de bedoeling. Veel eerder dan gedacht kwamen we terug op de doorgaande weg. Of het hek was verplaatst, of het gidsje was fout, maar iets klopte niet. Het lag in elk geval niet aan ons.



Niet getreurd, we pakten de draad gewoon weer op en kronkelden door het bos en over zandverstuivingen die helemaal waren ondergesneeuwd. Toen de zon lekker doorbrak, hebben we heerlijk tegen de bosrand aan zitten lunchen. Via de noordkant van Otterlo liepen door de open velden terug naar het dorp. Daar stond een koude wind, die het echt winters deed aanvoelen. 

 

We liepen daarom maar stevig door, met een lekker warm café in Otterlo in het vooruitzicht. Dat was er. En na koffie/thee en een lekker glas bier, legden we de laatste kilometers af richting de auto.
Het was onverwacht toch een echte winterse tocht geworden, met een klein groepje weliswaar, maar erg gezellig. 


En we hebben wat eerst plannen gemaakt voor het 20 (of 25?) jarig jubileum van GONL volgend jaar .... toch? Of anders zeggen we gewoon dat het zo is. Dan hebben we weer om iets om naar toe te leven.