Pagina's

Hexenstieg 4 daagse wandeling door de Harz; 18-21 oktober 2014

Zaterdagavond komen we na een mooie autorit aan in Goslar aan de voet van de Harz. We gaan een gedeelte lopen van de Hexenstieg (in 2008 uitgeroepen tot Duitslands Mooiste Wandelroute). Zondagochtend vertrekken we van ons Goslar-hotel met een busje naar Torfhaus. En hier start onze wandeltocht van 3 dagen.






We zijn met een enthousiast gezelschap van zes personen, namelijk Ingrid, Annelies, Rutger, Paul, Jaap en Harko en gaan na een goede nachtrust de tocht met dagrugzak aan. Het wordt een tocht van ruim 25 km. Via Brocken (1141m) lopen we al stijgend en dalend naar Drei Annen Hohne. We worden verrast door oude taferelen op het hoogste punt.




Bij het eindpunt, Drei Annen Hohne, van de 1ste wandeldag nemen we dezelfde trein naar Wernigerode waar we een hotel hebben. Na bijgekomen te zijn van de pittige eerste tocht vertrekken we naar Altenbrak, Hotel zur Bode, aan de voet van het stuwmeer. In RĂ¼beland splitste de groep zich vanwege het slechter wordende weer. De stoere mannen Paul en Jaap kwamen als 2 verzopen katten vlak voor 8 uur aan, net op tijd om nog wat eten te bestellen. Na 8 uur was er echt geen kok meer.



De laatste dag was de prachtigste dag met gevaar voor eigen leven. De route liep langs de Bode door een diepe stijle kloof naar ons eindpunt Thale. We werden gewaarschuwd dat 'vanaf hier de verzekering niets vergoed' wat voor ons betekende dat het avontuur begon.



We starten de dag met droog weer en het eindigde in de regen. Hetgeen de lol niet bedorven heeft. We bleven genieten van de mooie overweldigende natuur. En bij aankomst in Thale begrepen we ook waarom de route was uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van 2008. Moe en voldaan na een kleine 90 km wandelen werden we opgepikt door het busje dat ons terug bracht naar Goslar. De terugreis was pittig, maar de laatste 2 werden veilig en wel afgezet in Rotterdam. De treinen reden niet meer...


Op naar het volgende avontuur, de 4 dagen waren te kort!