Pagina's

Winterkampeerweekend in de Ardennen, Tenneville, 1 tot 3 februari 2013


Na een paar jaar zonder winterkampeerweekend in de Ardennen, lukte het dit jaar van 1 tot 3 februari weer om de traditie voort te zetten. We gebruikten camping Pont de Berguème bij Tenneville als basiskamp. Het was een kleine 10 jaar geleden dat we hier voor het laatst waren. Omdat de weersvoorspellingen veel nattigheid beloofden, werd op het laatst nog een trekkershutje bijgehuurd om droog te zitten bij het ontbijt en het eten.

 


De sneeuw van de laatste winterperiode was helaas helemaal verdwenen, maar tijdens de wandeling op zaterdag viel er toch opnieuw een beetje verse sneeuw. We vertrokken meteen vanaf de camping en liepen via het dorpje Roumont dat zo als filmdecor zou kunnen dienen, in oostelijke richting naar de Ourthe.
 
Vanwege een verkoudheid liep Rutger niet mee, maar daardoor kon hij de wandelaars onderweg wel van een kop warme koffie en thee voorzien.


Na de sneeuwbuien brak de zon zowaar nog door. Dit was voor doorgewinterde kampeerders als Jeroen en Mark aanleiding om voor de tent van een ijskoud wit wijntje te genieten.

Zondag maakten we vanaf de camping een ronde in westelijke richting. De route langs de Ourthe bracht ons in een Natura 2000 gebied, waar overduidelijke sporen van de bever te zien waren. Heel bijzonder!