Pagina's

Rijpwetering, wandel en kano weekend 28-30 Augustus 2015



Dit weekend stond in het teken van gemengde activiteiten. Na aankomst in Rijpwetering werden de tentjes in de voortuin van GONL-lid Saskia opgezet. Dit gaf een kleurrijk geheel, wat bij de buurtbewoners de vraag opriep of Saskia en Dieneke en camping waren gestart. Nee dus, maar grappig was het wel.







’s Avonds hebben de mannen gekookt. Het was erg lekker.



Na een voor sommigen een onrustige nacht stond er voor zaterdag 29 augustus een kanotocht op het programma. De Kaag en Braassem kanoroute is 14 km lang en is een mooie Hollandse Plassen tocht. Het startpunt was de Camping “De Spijkerboor” in Oud Ade, vlakbij Rijpwetering. Vanaf de camping peddelden we rustig over de Kagerplassen, de verschillende poelen zoals de Koppoel en via het dorpje Rijpwetering , de Akkersloot en het Vennemeer weer terug naar de camping. In Rijpwetering hadden we onze koffiestop bij eetcafé “De Verguld Vos”. Lekker in de zon op het terras met uitzicht over de Koppoel en de jachthaven.






Na de koffie door Rijpwetering en onder vele kleine bruggetjes door richting de Akkersloot en het Vennemeer.














Op naar de tweede stop: Jachthaven-Brasserie Vennemeer aan het Vennemeer. Hier, met prachtig uitzicht over het Vennemeer, werd de lunch genuttigd en lekker onderuit gezakt in de zon wat gedronken. Na dit aangenaam verpozen onze laatste etappe via de Zijp en het meer “het Zweiland” terug naar de camping. 



Terug in Rijpwetering stond alles al klaar voor een heerlijke BBQ. Dieneke had zich, terwijl wij aan het kanoën waren flink uitgesloofd. Na een douche en wat droge kleren aangetrokken te hebben was het aanvallen. Ook Harko en Hannes melden zich voor de BBQ.
















Zondag 30 augustus. Deze dag stond er een wandeling op het programma. Opnieuw was het stralend weer en lekker warm. De route rond de Wijde A geeft een mooi beeld van het “Groene Hart” is 14,3 km lang.



Vanuit Rijpwetering werd er eerst richting de A4 gelopen. Onder de A4 door werd de wandel route opgepakt. Met de klok mee ging het richting Woubrugge.






Al gauw bleek dat het water er zo aanlokkelijk uit zag, dat er gezwommen kon worden.






  
Vervolgens met het pontje over het Paddegat en verder naar Woubrugge. 




Na langs de Kromme Does gelopen te hebben werd er in Hoogmade nog even een verfrissend biertje gepakt.



De totale lengte is uiteindelijk een kleine 17km geworden, doordat start en aankomst in Rijpwetering lagen. Dat dit dorp bijzonder landelijk is gelegen bleek wel uit de komst van een ooievaar die de pop-up camping eens van dichtbij kwam bekijken.






Het was weer een mooi GONL weekend. Tot de volgende keer.